Jdi na obsah Jdi na menu
 


Áda Vitáček exkluzivně: Chystám sólovou desku!

26. 1. 2010

Legendární bubeník Áda Vitáček, který hrál například v kapelách Orlík, Plexis nebo Wanastowi Vjecy, mi poskytl opravdu exkluzivní rozhovor. Nedávno totiž vyšla na veřejnost informace, že chystá svou sólovou desku. A deska by měla stát opravdu za to. Vždyť se bude hlavně vzpomínat. Áda je totiž i autorem několika písní, nejen výše zmiňovaných kapel. Písně tak dostanou nový kabát.

Kde vůbec vznikl nápad oprášit tvé staré písně a vydat je na CD?

No, nápad přišel asi před měsícem od Radima Řezníčka, což je jeden z dvojice Tarantino a Čert, která vydává knížky o punku, muzice a vlastně všem kolem toho. V jejich poslední knížce Vy jste to nevěděli?! je se mnou na pár stranách i rozhovor. A když mi to nabídl, tak jsem si nejdřív říkal, jestli to myslí vážně a jestli na sólovou desku vůbec mám.

ObrazekJak to pokračovalo?

Zkusil jsem nahrát Promiň z Půlnočního rebela (pozn. od Plexis) a Oi! Lovesong od Orlíku. Radimovi se to líbilo, domluvili jsme se a já začal oprašovat starý šuplíkový věci.

Můžeš tedy říct, jaké písně na albu budou?

Já ti řeknu jen pár věcí, aby to bylo trochu tajemný, jo? Tak, kromě těch dvou písní tam bude ještě Je to hra, opět z Půlnočního rebela a Stín, který se už na tu desku tenkrát nevešel. Dále si tam střihnu jednu pecku od The Cult a také od J. Cashe. A objeví se tam i věci, které jsem napsal, když jsem byl zavřenej.

Kdo bude na albu spolupracovat?

Spolupracovat na tom bude hlavně Radim, ten je vlastně nejdůležitější. Dále Radek Šantrůček, protože se to bude dělat ve studiu Utopia records a on tam má na starosti zvuk a mastering.

A v čistě hudební části?

Já jsem přeci jen bubeník, bicí si nahraji sám, ale kytary a basy mi nahraje právě Radek. On to ale ještě neví (úsměv). A vezmu si s sebou klávesáka a kytaristu ze skupiny Explose, což je druhá kapela, kde hraju (pozn. Áda hraje ještě v kapele Doktor Triceratops).

Už víš, jak se bude deska jmenovat, případně kdy vyjde?

Tohle je otázka spíš na Radima, je to v jeho režii, ale já osobně bych ji chtěl pouštět už o prázdninách. A název by měl být Je to hra.

Kdy začínáš natáčet?Obrazek

Natáčet začnu 6. března a 14. by mělo být hotovo. Vím co chci, tudíž odpadá improvizování ve studiu. Hlavně nečekej žádnej nářez, to bych nebyl já. Udělám to, na co jsou lidé ode mě zvyklí. Pohoda, melodie ke zpívání, textíky o holkách, které se odehrávaj tam, kde je mít nemůžeš a není ti zrovna do zpěvu.

A co tvé další plány do budoucna? Máš nějaké?

Hele, já jsem bubeník. Pár let už hraju, pár desek jsem natočil i pár kapel jsem založil. V několika kapelách jsem bubnoval. Sólovka je pro mě spíš dárek, o kterej se můžu podělit s lidma, kterým se mé písničky líbí. Není to o tom, abych byl komerčně úspěšný, ale abych nezklamal lidi, který se na to těší. A taky, abych z ní měl dobrý pocit já. Ona vyjde třeba jen v nákladu 1000 kusů a proto bych byl rád, kdyby se dostala k těm lidem, kteří o ni stojí. A až ta placka vyjde, chtěl by Radim udělat pár koncertů, spíš komorněji laděných, v menších klubech a zahrát to lidem naživo, protože atmosféra s lidmi v sále je prostě v tomhle případě můj honorář. Netočím to CD za prachy, ale jak říkám, proto abych udělal radost pár lidem, kteří mi tu možnost dali a taky abych udělal radost své dcerce.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.ceskatelevize.cz (seriál Bigbít), www.doktortriceratops.cz