Jdi na obsah Jdi na menu
 


FAQ aneb co se momentálně děje (jaro 2013)

18. 4. 2013

Souhrn důležitých věcí. Na čem momentálně pracuji? Co chystám? Co připravuji? Vše se dozvíte z následující zprávy!

KNIHA "UMĚLCI NA ŠŇŮŘE"
Už téměř půl roku se věnuji výhradně knize Umělci na šňůře. Jde o oficiální publikaci, která vyjde na začátku léta k třicátému výročí legendární valašské kapely Fleret. Bude se skládat celkem ze tří částí, a to z historie rok po roce, rozhovorů s bývalými i současnými členy a lidmi okolo kapely, a archívu, kde naleznete přehled všech desek, videoklipů nebo třeba ocenění. Je to práce krásná a zároveň i nelehká. Další informace se budete dozvídat postupem času.

ROZHOVORY, REPORTÁŽE
S ohledem na právě vznikající knihu Umělci na šňůře jsem nyní pozastavil svou další novinářskou činnost, což se týká například rozhovorů s lidmi mimo Fleret, divadelního projektu "MDZ: Vaše divadlo!" a nebo tradičních reportáží z koncertů. Plně se soustředím na práci týkající se knihy.

DIVADLO
Od ledna pracuji v Městském divadle Zlín, coby inspicient, a již mám ze sebou dvě premiéry. Ta první proběhla 2. března, kdy šlo o představení Palubní deník Hanzelky a Zikmunda v režii Petra Štindla. Kromě práce inspicientské se v představení objevuji jakožto Tomáš Garrigue Masaryk. Druhá premiéra se uskutečnila v sobotu 13. dubna ve Studiu Z a jednalo se o představení Vzpoura nevěst, které režíruje Janka Ryšánek Schmiedtová. Všechny reprízy této komedie jsou až do konce května beznadějně vyprodány. Kompletní program naleznete na stránkách divadla.

DALŠÍ ČINNOST
Na youtube.com můžete zhlédnout krátký dokument s názvem Umělci na šňůře, který vznikl v lednu během natáčení stejnojmenné desky kapely Fleret v ostravském studiu. Měl jsem tu čest postarat se o mluvené slovo a vy máte jedinečnou možnost nahlédnout do zákulisí! O krásné záběry se postaral Ondra Filák.

 

Jakub Malovaný