Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na vlastní kůži: natáčení s Danielem Landou

28. 6. 2010

V pátek se prostory areálu Samohýl, který se nachází v Otrokovicích na Zlínsku, proměnily v servisní zónu plnou závodních aut. Manželé Landovi zde přijeli dokončovat chystaný film Dotkni se duhy.

Natáčely se hlavně komparzové scény, proto už v brzkých hodinách čekal před areálem dav lidí. Jako první se předstoupilo před maskérky, které si všechny "herce" důkladně prohlédly. Veškeré reklamy na oblečení se musely překrýt. Následně každý podepsal dohodu o natáčení a úvodní nutnosti byly hotovy. Po deváté hodině se šlo na první záběr, kdy přijíždí Alex Bold (Daniel Landa) a jeho velký soupeř Weber (Timothy Otis). Počasí se drželo, spadlo jen pár kapek. Na pokyn začal komparz procházet kolem aut. Lidé si jezdce fotili, ti naopak mávali. Ale nemyslete si, takové natáčení není vůbec jednoduché. "Ještě jednou, jde nám o centimetry," zněly pokyny z režie. Scéna se tak několikrát vracela a točilo se znovu. "Záběr je hotový, díky." Následoval přesun. Režie se opět ujala Mirjam Landa, pro kterou je to už druhý velký film. Debutovala s úspěšnou Kvaskou v roce 2007.

Obrazek

"Tenhle film je určen pro všechny, co mají rádi černé komedie a motory. Naší novince bych popřál úspěch a hodně diváků," sdělil Daniel Landa redaktorům během pauzy v natáčení. Pauzu využili i lidé a fanoušci, kteří Dana zahrnuli žádostmi o podpis či fotografii. Ochotně každému vyhověl, stejně jako jeho filmová spolujezdkyně Lucie, kterou si zahrála mladá herečka Olga Lounová. I ta je velmi sympatická a také statečná. Bez problému zvládla například čtvrteční scény, které se natáčely na Pinduli, což je obávaný úsek slavné Barum rally.

Obrazek

Když se technika přestavila, pokračovalo se v otrokovickém areálu dál. Daniel Landa, coby Alex, přijížděl do servisu, lidé tleskali, pískali a klepali na střechu vozu. V zápětí nadešla velká chvíle komparzu. Úkolem bylo pořádně oslavit Alexovo vítězství. Začalo hromadné skandování: "Alex, Alex, Alex." Točilo se celý den, kamery vydechly až ve večerních hodinách. "Natáčet jsme začali asi před třemi týdny. Pomalu se blížíme k závěru. Celé filmování byl docela fofr," usmíval se Daniel Landa, který k filmu píše i hudbu. Točilo se hlavně v Nitře, poslední klapka padne v Praze. Poté film poputuje do střižny a na výsledek se můžete těšit v listopadu tohoto roku. Premiéra je naplánována na 11. 11. 2010.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.dotkniseduhy.cz