Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství Zlatého draka? Nepopsatelné!

27. 6. 2009

Naskytla se mi možnost navštívit představení Tajemství Zlatého draka, které vytvořili pánové Daniel Landa, Zdenek Plachý a Jiří Šimáček. Neváhal jsem ani minutu. Do Brna jsem se vydal ve čtvrtek 25. června. A byl jsem moc zvědavý. V podstatě jsem nevěděl co mám očekávat...

Obrazek

V Mahenově divadle jsem byl poprvé a mile mě překvapilo. Malé, útulné a nádherně zdobené. Seděl jsem nedaleko od pódia, proto není divu, že jsem krásně viděl. V sále se pozhasínalo v sedm hodin a rozevřela se opona.

Hned na začátku zazněla Danova píseň Stvůry, když na pódiu ležela "mrtvola", jakožto hlavní zápletka večera. Dan zpíval krásně a z jeho projevu mě mrazilo po těle. Během představení zazněly písně Když..., Obsidián, Smrtihlav, Třetí oko, Vrána, Tajemství, Jezdci v oblacích, Táta, Vltava, Forbes a také nová Malá díra v hlavě z alba Nigredo. Všechny písně byly zahaleny do tajemného roucha, jako celý děj. Zpěv Daniela Landy (Merkurius) doplňovala vynikající Monika Maláčová (Merkuria).

Hlavní roli, policistu Marka, který projde velkou životní změnou, ztvárnil Petr Halberstadt a ani zde není o hereckých kvalitách pochyb. Marek si během příběhu řeší rodinné problémy a spory o dceru a také se zamiluje do krásné Stelly (Klára Apolenářová). Ta je nakonec zavražděna. V představení se objevují samozřejmě další postavy, které velmi ovlivňují celé vyšetřování, jako je Starosta, Zenkl, Petr nebo barman.

Kdo je nakonec vrahem Vladimíra Krále a jeho sestry Stelly? Co znamenají tajemné runy? A jakou roli hraje v představení samotný drak?

Tajemství Zlatého draka ve mě zanechalo obrovský dojem a určitě doporučuji všem tohle dílo s bohatým dějem navštívit. Bez ohledu na to, zda jste příznivci Daniela Landy. Určitě si z něj něco odnesete, zanechá to ve vás stopy, ani chvíly se nebudete nudit a poznáte nepopsatelné chvíle. Kvalitu zaručuje i fakt, že celé divadlo tleskalo 10 minut ve stoje a herci se několikrát vraceli zpět na pódium!

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Archív