Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doctor P.P. zahrál pro zlínského psa

1. 6. 2009

Ve Zlíně začal již 49. ročník Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež. S festivalem souvisí spousta doprovodných akcí, koncertů a soutěží. A také festival studentských filmů alias Zlínský pes. 1. až 4. června se konají Ozvěny zlínského psa 2009. Pozvání na akci přijaly i kapely Doctor P.P. a Totální nasazení.

Obrazek

Koncert se konal, za velmi nepříznivého počasí, ve zlínském klubu Masters Of Rock Café a vstup byl zdarma. Původně se ale psalo, že na podporu zlínských psů je vstupenkou plechovka žrádla.

Po důkladné zkoušce a ladění nástrojů přišel na pódium Doctor P.P., který se po týdnu, kdy hrál spolu se skupinou Tři sestry v Otrokovicích, vracel zpět na Zlínsko. Po již tradiční zahajovací písni Svět módy přišlo netradiční uvítání, o které se postarali organizátoři akce. Mimo jiné lákali na nová trička Doctora, které se daly zakoupit přímo na místě. Když úvodní řeč skončila, Doctor spustil další šlágry, jako je Zpráva zoufalá, Hasičskej bál, Mám rád kofein nebo Jeliman a také vzpomínku na Františka Sahulu Temelín. Písně s hasičskou tématikou byly dvě, kromě již zmiňovaného Bálu také novinka, která se objeví na novém CD. Těch nových písní bylo víc, moc pěkná je i Rock'n'Roll Zombie a nebo Vyšší plat. No, máme se na co těšit. Doctor hrál asi hodinu a byl ve skvělé náladě, nechyběla perfektní choreografie ani skvělé kousky klávesáka. Na závěr jsme se také dozvěděli, co dělá Doctor se svým psem Bakem na Brdech a definitivní tečku udělal anglický rokenrol.

Za okamžik se na pódiu, které už bylo označeno značkami Slaný a Totální nasazení, objevili Totáči. Byl jsem na ně zvědavý, protože jsem je ještě pořádně neviděl. Stálo to za to! V sále už bylo o něco více lidí, atmosféra byla perfektní a hrálo se jako o život. Úspěch sklidila každá píseň, ať už to byla například Australská nebo Chaluhy. Totáči svůj výstup ukončili po jedenácté hodině.

Trochu nepovedený byl termín koncertu, tedy neděle. Mohlo totiž klidně přijít více lidí. Ale i tak to byl skvělý večer a pěkné zahájení festivalu.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Pavel Průcha