Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fleret: Promo tour bylo výborné!

7. 12. 2011

Vizovická kapela Fleret úspěšně absolvovala koncertní Promo tour k nové desce O krásách Valašska, která vyšla v červnu letošního roku. Během turné kapela objela celou republiku a desku řádně pokřtila. Samozřejmě, že slivovicí. Po posledním křtu ve Vsetíně se za koncertní šňůrou ohlédli frontman Zdeněk Hrachový a houslista Stáňa Bartošík.1347_dsc_20.jpg

Pánové, jak jste spokojení s koncertní šňůrou k nové desce O krásách Valašska?
Zdeněk Hrachový:
Bylo to výborné. Musím říct, že je škoda, že bylo jen dvacet koncertů s "partičkou" Šindelář, Juha. Mohlo jich být klidně třicet… Ale zase na jednu stranu dobře, že jich bylo dvacet, protože je to možná dobrý příslib na další rok. Mohly by být koncerty v klubech. Já jsem velmi spokojený, všude se podařilo dobře pokřtít CD a bylo to v pohodě.
Stáňa Bartošík: Jsem spokojený, dobré. V pohodě. Příjemné hraní, měli jsme štěstí na zvukaře, takže celková spokojenost.

Který z koncertů byl nejlepší? Kde se vám líbilo nejvíc?
Stáňa Bartošík:
To je těžko. Jak je toho hodně, tak to člověku splyne. V pohodě to bylo všude. Vzpomínám si, že dobrý byl Hradec Králové. Lidi u toho pařili, hodně pili, zkrátka česká nátura si to udělala po svém. To bylo velice příjemné.
Zdeněk Hrachový: To se opravdu nedá říct, protože bylo spoustu míst. Mám radost, že nám vyšel poslední koncert právě na Vsetín. Ale nemůžu vypíchnout jen něco. Nejlíp by se nám křtilo doma, ale tam nekřtíme. (úsměv) Vsetín je Valašsko, křtilo se nám tady příjemně.

Nakonec jste se ale neukázali ve Zlíně. Tohle město vám v rozpisu chybělo.
Stáňa Bartošík:
Zlín je pro mě město, které se s kulturou neustále potýká. Je to město, kde byli lidé zvyklí pracovat a ne se bavit. Takže mě to ani nepřekvapuje.

1330_dsc_03.jpgZdeňku, jak se vaše nová deska prodává?
Zdeněk Hrachový:
Musím říct, že CD se prodávají. Každý říká, že to tak není, že to nemá význam, ale já říkám, že je to asi blbost. V tom, co mi prodáváme, se nám to strašně vyplatí. Proto zatím nějak přes ten internet neblbneme. Víš co, mi staří staromilci chceme mít něco v ruce. Já jsem měl samozřejmě nejraději "lpíčko" - velký obal, velký obrázek… Teď je to menší, ale pořád v té ruce něco mám. A má to nějakou hodnotu. Proto věřím, že pro ty staré fajnšmekry to bude mít stále význam a zaplaťpánbu za prodávané CD a DVD.

Nyní vás čekají vánoční koncerty. Jak se těšíte na odlišný program, který obohatíte o koledy?
Stáňa Bartošík:
Zase je to něco jiného. Příjemná změna v tom, že se celý rok hrají dva programy, ale ten prosinec si opravdu užijeme, zahrajeme si ty koledy. Je to sranda.

Stáňo, ty osobně máš Vánoce rád?
Stáňa Bartošík:
Já ano, samozřejmě.

 

 

Uteklo to jako voda a bylo to krásný, říká Michal Šindelář o turné s Fleretem

Michal Šindelář spolu s Martinem Juhou tvoří akustické duo, které na Promo tour kapele Fleret předskakovalo. Šikovní muzikanti vždy dokázali vytvořit tu správnou atmosféru a fanoušky přivést do varu. Jak se turné Michalu Šindelářovi líbilo?

3.jpg

Jak se ti líbilo turné s legendární kapelou Fleret?
Bylo to úžasný, krásný. Objeli jsme skoro celou republiku a je škoda, že to končí. Uteklo to jako voda.

Jak jste se s Martinem k Fleretu vlastně dostali?
My jsme se v loni v listopadu potkali v Brně na Šelepce. Slovo dalo slovo a na základě toho jsme s nimi absolvovali patnáct nebo osmnáct koncertů.

A je v plánu i další společné hraní?
Zatím jsme to úplně nespecifikovali, ale já doufám, že se budeme potkávat.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.fleretmusic.cz, Igor Zehl