Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fleret? To je valašský poklad!

28. 4. 2011

Skupina Fleret, která pochází z Vizovic, patří k tomu nejlepšímu na Valašsku. A to doslova! Jejich podání lidových písní v rockové úpravě je jedinečné.

První deska Fleretů s názvem Sbohem galánečko vyšla už v roce 1989. Z tehdejší sestavy vydržel v kapele dodnes jen Zdeněk Hrachový, frontman a autor hudby k většině písní. Postupem času vydali Flereti dalších 13 alb, 1 DVD a stali se jedničkou ve svém oboru. Kapela koncertuje po celé republice a může se pochlubit přízní fanoušků všech věkových kategorií.

55_22.jpg

Před zaplněným zlínským Golemem zahráli také na třetím ročníku Aprálesu, což je festival studentských kapel Univerzity Tomáše Bati. Studenti, jenž Golem zaplnili k prasknutí, s chutí zpívali známé hitovky, nejen o dalším valašském pokladu - slivovici. Skvělá atmosféra byla umocněna i jedinečnou událostí, a to, že píseň Zafúkané zazněla během večera dvakrát. A jak uvedl sám kapelník Zdeněk Hrachový, nestává se to často. I další skladby Fleretů jsou již legendární. Zmiňme například Kurnikšopatožtone, Šak máte nalété nebo Vizovice. Flereti sklidili velký úspěch také na Masters Of Rock, což je největší mezinárodní rockový open-air festival. Na festivalu vystoupili s nestárnoucí Jarmilou Šulákovou, která je od roku 1995 jejich stálý host.

Na Masters Of Rock nebudou Flereti chybět ani letos. Věřte, že vidět je naživo stojí za to. Je to zážitek. Kór se slivovicí v ruce.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.fleretmusic.cz