Jdi na obsah Jdi na menu
 


Flereti odehráli jeden z posledních koncertů s Jarmilou Šulákovou, připravují podzimní turné

23. 8. 2011

Ve Vizovicích se letos konal již 44. ročník Trnkobraní. Na festivalu vystoupili například Tomáš Klus, Aneta Langerová, Buty nebo Divokej Bill. Samozřejmě nemohli chybět ani vizovičtí Flereti, opět i s Jarmilou Šulákovou.

Nedělní program byl navíc zdarma, jelikož probíhaly oslavy 750 let Vizovic. Areál likérky Rudolf Jelínek tak doslova praskal ve švech. Flereti stihli ve svém hodinovém setu předvést staré dobré pecky i úplné novinky. Prostor dostala také legenda lidové písně Jarmila Šuláková, hlasově je na tom pořád výborně.

1.jpg

Fanoušci a návštěvníci si v horkém dni s chutí zazpívali Zafúkané nebo Lélo, lélo. Také ale notoricky známé lidovky, například Kdyby byla Morava, Beskyde, beskyde nebo Já su od Lidečka, které přednesla valašská královna. Zazněla i divoká instrumentálka Čórtův hrád. V červnu vyšlo Fleretům nové album O krásách Valašska, proto došlo na stejnojmennou píseň a Hostýnskou romanci. Deska jde oficiálně do distribuce v září a Flereti vyrazí na turné po celé republice. "Během září a října proběhne deset až patnáct koncertů po celé republice - Praha, Olomouc, Ostrava, Zlín a další města. Bude s námi jezdit Acoustic and Roll, což je Michal Šindelář se svojí partou. A uvidíme kdo dál. Bude s námi jezdit samozřejmě nějaká kořalka od Jelínka a něco od našich masařů. To bude trošičku pochutina i pro lidi, protože CD se jmenuje O krásách Valašska. Tím pádem musí znít, ale i vonět a člověk ho musí okoštovat," prozradil kapelník Zdeněk Hrachový. Závěr koncertu patřil Jarmile Šulákové, zazpívala Ovečky zaběhnuté. Během písně se kapela stihla představit, ale už se nestihla vrátit na zpět pódium, jelikož zkrátka nebyl čas. Přídavky tudíž nebyly. Tak to někdy na festivalech chodí.

2.jpg

Koncert na Trnkobraní byl zřejmě jeden z posledních, kdy se na jednom pódiu potkali Flereti a Jarmila Šuláková. "Pomaličku končíme spolupráci s Jarmilkou Šulákovou, která má 82 let. Nemůžeme s ní dělat desku a spoléhat na to, že by s námi ještě rok, dva nebo tři jezdila po celé republice," přiznal Zdeněk Hrachový. Pořádná oslava 750 let města Vizovice proběhne 16. září, kdy Flereti zahrají v tamním Kulturním domě.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Honza Mrlík, www.fleretmusic.cz