Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapela Fleret pomalu "vbíhá" do své třicáté sezóny

22. 12. 2012

Legendární kapela Fleret se pomalu, ale jistě přibližuje k opravdu velkému jubileu. Rok 2013 bude pro vizovickou partu plný oslav, jelikož se dožije krásných třiceti let. Momentálně jsou Flereti na šňůře vánočních koncertů, včera jim například aplaudoval zcela vyprodaný Kulturní dům v rodných Vizovicích.

01.jpg

O kapele Fleret můžeme s klidným svědomím říct, že čím je starší, tím je lepší. Zkrátka, zraje jako víno. V aktuální sestavě (Hrachový, Bartošík, Rokyta, Abrahám, Filák) jí to šlape neskutečně. Pánové se tak v klidu můžou vracet k prastarým písním z osmdesátých let, které jsou typické svými nelehkými vokály. To, co na první desce zpíval Pavel Husár, dnes bravurně zvládá bubeník David Filák. Ano, opět máte možnost slyšet třeba Umělce na šňůře, píseň, která vznikla z množství zážitků Fleretu po návštěvě našeho hlavního města v roce 1985. "Musím říct, že po hudební stránce je ta současná sestava jednoznačně nejlepší. Vítek Rokyta je výborný kytarista, za exkluzivního baskytaristu Tomáše Koudelku jsme našli Maroše, což je špičková náhrada a přišel David Filák, to je vynikající bubeník. Já jsem s lepším nehrál. Hlavně je ale špičkový zpěvák, který mi zazpívá třetí čtvrtý hlas, výšky, všechno," prozradil kapelník a zakládající člen Fleretu Zdeněk Hrachový.

Není divu, že kapela plánuje vydat v této zdařilé sestavě živé CD. "Půjde o výběr hitovek, které nebyly na prvním živáči Kurnikšopatožtojo," přibližuje frontman Hrach a dodává, že to zdaleka není všechno. Fanoušci se opravdu mají v příštím roce nač těšit: "Vyjde i kniha, která mapuje celých třicet let Fleretu rok po roku a bude obsahovat bohatý fotodokumentační materiál. Knihu již dokončuje Jakub Malovaný a můžu slíbit, že půjde o velmi zajímavé počteníčko i pokoukáníčko. No a do třetice chystáme natočení dalšího DVD v této silné sestavě." Speciální výroční koncerty i s hosty jsou samozřejmostí.

02.jpg

Fleret ale vystupuje také akusticky v triu, kdy dvojici Hrachový (kytara) - Bartošík (housle) doplňuje právě bubeník Filák se svým "kachónem".  Písně tak dostávají úplně jiný rozměr a komorní prostředí ostříleným muzikantům také svědčí. Přejme tedy Fleretu, ať se mu daří stejně dobře jako doposud. A těšme se na oslavy!

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: obrusnik.net