Jdi na obsah Jdi na menu
 


Obrazem: Křest knihy Umělci na šňůře na Rockové noci pod hvězdami v Zádveřicích

23. 7. 2013

V sobotu 20. července 2013 oficiálně vyšla kniha k třicátému výročí kapely Fleret s názvem Umělci na šňůře. Ještě ten den byla slavnostně pokřtěna na Rockové noci pod hvězdami v Zádveřicích.

Knihu napsal mladý kulturní žurnalista a inspicient Městského divadla Zlín Jakub Malovaný. Ten slavil pro změnu dvacet let. Kmotrem díla se stal legendární muzikant Vlasta Redl, který s Fleretem v dřívějších dobách hodně spolupracoval.

01.jpg

Na pódiu se během večera objevily kapely, v nichž působí lidé, kteří přišli během těch dlouhých třiceti let s Fleretem do styku. Na snímku Cestující hudba, ve které hraje spoluzakládající člen vizovické party Petr Chrastina (vlevo).

02.jpg

Úderem osmé hodiny večerní patřilo pódium legendárnímu Vlastu Redlovi a jeho kapele. Na snímku s baskytaristou Tomášem Koudelkou, který v minulosti taktéž ve Fleretu působil.

03.jpg

Vrcholem celého večera byl samozřejmě velký oslavný koncert Fleretu. Během něj byla pokřtěna zbrusu nová kniha s názvem Umělci na šňůře, jejímž autorem je kulturní žurnalista a divadelní inspicient Jakub Malovaný (na snímku s kapelníkem Fleretu Zdeňkem Hrachovým).

04.jpg

Autor knihy pronáší řeč a děkuje. Komu? Hrachovi a manažerce Fleretu Silvě Majerčákové.

05.jpg

Slavnostní okamžik. Kmotr knihy Vlasta Redl polévá dílo vynikající valašskou slivovicí. Tož štrngnime si spolem!

06.jpg

Fleret odehrál naprosto bezchybný koncert, kdy předvedl to nejlepší, co za třicet let stvořil. Na pódiu se objevili téměř všichni staří členové, například David Šedivý, Koudy, Chrasťa, Dědek, Číňan a zařádit si přišel i sám Vlasta Redl (na snímku s kytaristou Vítkem Rokytou).

07.jpg

A ještě jednou Vlasta Redl. Tentokrát při písničce Zafúkané se zraněným houslistou Stáňou Bartošíkem a bubnujícím Davidem Filákem.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Honza Mrlík, hornipodrevnicko.cz