Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Dešné zahráli Flereti, tentokrát i s Jarmilou Šulákovou

13. 8. 2011

Resort Dešná, jenž se nachází kousek od Slušovic, hostil legendární kapelu Fleret. Flereti nepřijeli sami, přivezli s sebou i valašskou královnu Jarmilu Šulákovou.

1.jpg

Legenda lidové písně Jarmila Šuláková se delší dobu zotavovala ze zdravotních potíží, proto vůbec nekoncertovala. Na pódiu se objevila po čtyřech měsících. Na jejím výkonu to ovšem nebylo nijak znát, stále jí to zpívá skvěle. Málokdo by jí hádal úctyhodných 82 let. Díky ní se v publiku objevila i starší generace, která si s chutí zazpívala dobře známé písničky, jako například Kdyby byla Morava nebo Beskyde, beskyde. Asi největším zážitkem byla píseň Halekačka, kterou Jarmila Šuláková střihla tak zvaně "a capella", což znamená bez hudebního doprovodu. Jak řekl frontman Fleretu Zdeněk Hrachový, byl to kus pro fajnšmekry. Další mrazení v zádech se dostavilo během písně Ovečky zaběhnuté, kdy Flereti využili dlouhé mezihry a představili se.

Vizovická parta Fleret vydala v červnu novou desku O krásách Valašska a nutno podotknout, že jde o velmi kvalitní dílo. Deska obsahuje spoustu skvělých písní, řada z nich je i v koncertním playlistu. Za zmíňku stojí například titulní a stejnojmenná skladba nebo píseň Ondráš, při níž dostává prostor ke zpěvu i houslista Stáňa Bartošík. Ten tentokrát nezpíval lidovku Já su od Lidečka (pěla totiž sama královna), ale vynahradil si to Manekýnou, která se objevila na albu Tož tadyk ju máte v roce 1999. Svůj pěvecký talent ukázal i bubeník David Filák, díky němuž zní hitovka Kurnikšopatožtone opět nadupaně. To nemohlo nechat nikoho chladným a v závěru koncertu bylo publikum pěkně na nohách. Flereti přidávali, stejně tak i Jarmila Šuláková.

2.jpg

Kombinace lidovek a bigbítu tedy není vůbec špatná, ba naopak. Na své si přijdou fanoušci každého věku. Flereti zkrátka jedou! Do konce prázdnin mají v plánu venkovní koncerty a samozřejmě festivaly. Na podzim poté odstartuje turné k nové desce, která půjde zároveň do distribuce.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.musicfoto.net, Honza Mrlík