Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezchybný Kryštof zahrál v Buchlovicích

26. 6. 2011

Bezchybné! Tak by se dalo jednoduše charakterizovat vystoupení kapely Kryštof v buchlovickém zámeckém amfiteátru. Havířovská parta předvedla na jednom z posledních moravských koncertů před uměleckou pauzou to nejlepší ze své tvorby. A dala do toho opravdu všechno.

1.jpg

Kryštof měl tentokrát i předkapelu, jako host se představila mladá kapela Side Effect z Osvětiman. Vše začalo za zvuku Jeviště, titulní skladby z posledního a stejnojmenného alba. Kapela v čele s Richardem Krajčem, který ze sebe vydal spoustu energie, nasadila vysoké tempo a rozhodně se žádným způsobem nešetřila. Střídaly se rychlé písně, ale i ty pomalé, například filmové cyRáno, Atentát a nebo seriálové Střepy. Kryštof je typický také tím, že si se svými písněmi rád hraje a dává jim nový kabát. Tentokrát došlo na vypalovačku Digihrách. Ta zazněla ve svižném country stylu a Richard ji zakončil perfektním kozáčkem. Při písni Malý princ nastala na pódiu zase krásná "anarchie". Všichni hudebníci mlátili do bicích, Richard lezl po bednách a skákal. Zkrátka, o pohyb nebyla nouze, a to nejen na pódiu. I dav pod ním vytvořil jedinečnou atmosféru. Všechno tak hezky splynulo při závěrečné "skákačce" Cosmoshop. Během ní se blýskl kytarista Evžen Hofmann. Jeho sólo s kytarou za hlavou je prostě skvělé. V přídavcích zazněly i Ženy, taktéž v novém - rychlém provedení. Ale jednoznačně největší úspěch mělo pomalé Zrcadlení, při kterém doprovodil Richarda na klavír bubeník Jakub Dominik. Píseň je navíc prodloužena o záverečnou dohru, kterou si dobubnuje sám frontman. Jedná se o skvělou koncertní tečku.

2.jpg

Kryštof patří zcela právem k našim nejlepším kapelám. Až je možná škoda, že si dává od září uměleckou pauzu. Klukům to totiž šlape, jsou úžasní. Během pauzy plánují dát dohromady nové album, se kterým se chtějí za rok vrátit. Tedy, pokud "Bůh dá".

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Eva Solaříková, www.musicfoto.net