Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čechomor ve Zlíně pokřtil Místečko

3. 6. 2011

Zlínský filmový festival není jen přehlídkou nejrůznějších snímků ze všech koutů světa. Během festivalového týdne se také koná celá řada doprovodných akcí a koncertů. Před doslova přeplněným náměstím zahrál Čechomor.

1.jpg

Legendární pražská skupina Čechomor, jenž hraje české, moravské a slovenské lidové písně v moderním kabátě vystoupila na Náměstí Míru ve Zlíně v rámci dne s Mladou frontou. Už dlouho nebylo náměstí takhle "narvané". Kapela, v níž jsou hlavními postavami kytarista František Černý a houslista Karel Holas, hrála zhruba hodinu a půl. Zazněly dobře známé písničky a také novinka z alba Místečko. Stejnojmenná skladba se již pomalu stává hitem, na albu ale naleznete skvělých písní hned několik. Místečko spatřilo světlo světa 23. května. Producentem je rodák z irského Dublinu, žijící v New Yorku - skladatel, kytarista a producent Gerry Leonard. Ke spolupráci si kapela přizvala i další zahraniční osobnosti, například Tonyho Levina, Douga Yowella nebo Ivana Táslera. Deska obsahuje 13 písní a slyšet v nich můžete třeba i Ewu Farnou nebo Lenku Dusilovou.

2.jpg

Zlínští fanoušci byli svědky velkého okamžiku, jelikož Čechomor své album během koncertu pokřtil. Kmotrem se stal ředitel Agentury Velryba Michal Žáček a také asistenční pes ze společnosti Pomocné tlapky o. p. s., která se zabývá chovem, předvýchovou a výcvikem čtyřnohých pomocníků. Místečko je již jedenáctá řadovka naší úspěšné kapely, která v roce 2001 získala tři ceny Anděl.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.cechomor.cz