Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kryštof zahrál ve Zlíně, chystá se na roční pauzu

21. 9. 2011

O tom, že se kapela Kryštof minimálně na rok koncertně odmlčí, bylo napsáno již spoustu. Bude dávat dohromady novou desku a vrátí se opět v plné síle. Koneckonců se nelze ničemu divit. Od vydání poslední řadovky Jeviště absolvovala turné po halách, klubech i kinech. Patřila také k vrcholům letních festivalů. Koncert na zlínském náměstí byl tak jeden z posledních.

1.jpg

Zpěvák a frontman Richard Krajčo uvedl, že už stříhají pomyslný metr a hraní si proto velmi užívají. Vždyť mají před sebou posledních pět štací, naposledy se představí příští neděli na Hukvaldech. Od května jste Kryštof mohli vidět také na náměstích v rámci projektu Zahoď mobil. Jednalo se o mistrovství České republiky v hodu mobilním telefonem, akce byla vždy zakončena koncertem. Ten poslední se odehrál právě ve Zlíně na Náměstí Míru.

2.jpg

Kryštof ponechal festivalový playlist, tedy hodinu trvající směs největších hitů. Náměstí bylo, stejně jako na předchozích místech, zcela zaplněné. Přišli samozřejmě sklaní fanoušci, jenž si stoupli pěkně dopředu, ale zastavili se také náhodní kolemjdoucí, jelikož akce byla zdarma. Startovalo se Rubikonem, na řadu přišel filmový Atentát i seriálové Střepy. Richard Krajčo předvedl svůj perfektní kozáček v remixové verzi písně Digihrách a celkově byl plný energie. Hned skákal, hned mlátil spolu s bubeníkem Jakubem Dominikem do bicích. Nechyběly ani přídavky, konkrétně tři písně. Nejprve byla rychlá verze písně Ženy, následně skákací Cosmoshop, při kterém došlo na tradiční a skvělé kytarové sólo Evžena Hofmanna, a na rozloučenou zaznělo komorní Zrcadlení, které se pyšní dojemnou dohrou na bicí. Samozřejmě, že za ně usedl sám Richard.

3.jpg

Projekt Zahoď mobil je tedy minulostí. Ale hlavně, pomalu se loučí Kryštof. Doufejme, že opravdu jen na rok. "Bude mi chybět vše, co koncertování obnáší. Hraní, atmosféra publika, nové místa, noví lidé...," zamýšlí se bubeník Jakub Dominik a hned s úsměvem dodává: "Možná to cestování v našem autě mi až tak chybět nebude, to vždy člověka pěkně zničí." Celé kapele patří opravdu velké poděkování, nejen za aktivitu od vydání desky Jeviště, ale i za to, co bylo už předtím (akustické koncerty, koncert v opeře atd.). Zkrátka, Kryštof chce pro fanoušky vymýšlet stále něco nového, na pódiu vydává spoustu energie. A to je dobře. Nyní se fanoušci můžou těšit na novou desku, jenž během pauzy vznikne. Kluci, díky!

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Marek Bogáč, foto.marekbogac.net