Jdi na obsah Jdi na menu
 


Legendární Plexis zahráli ve zlínském Golemu

12. 2. 2011

Punková legenda Plexis přijela opět do Zlína. Tentokrát do klubu Golem. Jako předkapela se představila spřízněná parta Apple Juice.

Když přišla v prosinci zpráva, že si lídr Plexis Petr Hošek zlomil nohu a některé plánované koncerty se ruší, stáhly se mračna i nad zlínskou zastávkou. Ovšem 1. února přišlo prohlášení, že Mucho je zpět. Ve Zlíně se tak ukázal o berlích, ale na jeho výkonu to samozřejmě nebylo znát. Ba naopak, zaslouží si pochvalu, jak to skvěle zvládá.

applejuice_promo.jpg

Apple Juice museli start koncertu posunout, jelikož lidí v klubu nebylo zrovna mnoho, což je škoda. Přesto se nenechali odradit a šli do toho po hlavě. Vše odstartovali písní Zloděj koní z posledního alba Tuzex punk. Apple Juice patří k Plexis asi tak, jako například M.Z.H. ke Třem sestrám. Dušan Lébl, coby frontman, dokázal rozproudit i tu hrstku punkáčů, jenž naběhla pod pódium. Na slavnou dětskou píseň Když se zamiluje kůň si přizval pomocnici z řady fanynek. Dokonce se fanouškům nebál zapůjčit kytaru. Pochvalou bylo Dušanovo konstatování: "Co Zlíňák, to muzikant." V setu Jabkodžusu samozřejmě nechyběly pecky jako Hajzl parta, Studna či Mimozemšťan. Rozloučili se písní A tak jsme tady.

plexis-promo2011.jpg

Nečekalo se dlouho a na pódiu stáli Plexis. Po dvou letech opět ve Zlíně. Lidí ještě naštěstí přibylo, atmosféra tudíž nebyla špatná. S kapelou už nejezdí Zdenál, jelikož má spoustu práce se Třemi sestrami. V současné době tak tvoří Plexis trio Hošek - Lébl - Švec. Plexis to vzali taktéž od podlahy, byl to punk, jak má být. Fanoušci jistě nejvíc čekali na staré hitovky, jako jsou Už mi to kroutí nohy, Sid Vicious, Televize nebo Punk a pláč. Mimo to Petr Hošek oznámil, že v květnu vyjde nové album. Nepočítáme-li Best offku, tak poslední řadovka vyšla v roce 2000. Je tedy na čase. Kromě starých písní došlo také na "hymnu" My pijeme pivo. Závěr už patřil opět peckám, jednoznačně vyhrál Půlnoční rebel.

Plexis to pořád šlape, snad se jim nová deska vydaří. Na letošní rok mají naplánováno spoustu koncertů, nebudou chybět ani letní fesťáky.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.plexis.ic.cz, www.applejuice.cz