Jdi na obsah Jdi na menu
 


Skupina Kryštof postavila své jeviště i ve Zlíně

12. 11. 2010

1.jpgSkupina Kryštof vyrazila 1. října na klubové turné, které nese název Jeviště klub tour 2010. Ve svých 16 zastávkách nezapomněla ani na Zlín. 11. listopadu se představila svým fanouškům v klubu Masters Of Rock Café.

Jako předkapelu si vybrali brněnskou formaci Suzaplay, která vznikla v roce 2008. Ve Zlíně předvedla několik svých písní a nutno podotknout, že ne všechny byly povedené. Těch lepších bylo jen pár. Zajímavý byl projev zpěváka Aleše Čumy, který předváděl velmi krkolomné pohyby. Velkým pozitivem byl zvuk, jelikož byly velmi dobře slyšet všechny nástroje. Stejně, jako u hlavní hvězdy večera.

O půl desáté už narvaný sál očekával příchod skupiny Kryštof. Nejdřív zaznělo dlouhé a tajemné intro a poté se už pánové, v čele s Richardem Krajčem, objevili na pódiu. Koncert otevřela píseň Jeviště, která je z nového stejnojmenného alba a hned za ní následovala další novinka Sedmilhář. Samozřejmě by to nešlo bez hitů a starých osvědčených písní. Velmi povedené je aktuální aranžmá písně Ženy. Rychlé tempo jí zkrátka svědčí. A sál poprvé bouřil. Kryštof vsadil i na písničky, které se dlouho nehráli a jsou spíše romantického charakteru. V podstatě jde jen o zpěv a doprovod na piáno. Poté Richard Krajčo vyzdvihl fotbalový klub Baník Ostrava v písni OstravSKA balada a došlo i na pomyslný telefonát Jarkovi Nohavicovi, jakožto ostravskému bardovi. Bohužel, do Zlína nakonec nepřijel.

Závěr koncertu byl opět prosetý hitovkami, dokonce i filmovými písněmi. Kdo by neznal Atentát či cyRáno. Na konci písně Zrcadlení usedl Richard Krajčo za bicí a poctivě si to "domlátil". Kapela se odebrala do šatny, ale fanoušci se nedali. Přidávalo se a kluci hráli o sto šest. Nekončilo se ani po Rubikonu a tak přišla na řadu smutná píseň Bůhvíkam. Podle fanoušků nejlepší píseň z alba Jeviště. Následně si všichni třicátníci zatančili u písně Tak nějak málo tančím a definitivní tečku za večerem udělala "skákací" pecka Cosmoshop.

Vynikající koncert podtrhla i vynikající atmosféra. Masters Of Rock Café byl narvaný k prasknutí. A to je dobře.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.krystof.net