Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pavel Bek: Má chvíle ještě přijde!

2. 5. 2011

1.jpgO "krutopopové" formaci POST-IT nebylo nějakou dobu slyšet. Nyní to ale vypadá, že se parta z Vršovic probouzí ze zimního spánku a opět vyrazí po městech v Čechách i na Moravě. Bubeník kapely Pavel Bek navíc prozrazuje, že pomalu začínají pracovat na další desce, která by měla být na světě na konci roku.

Kolem POST-IT bylo dlouho mrtvo. Fanoušci vás mohli po nějaké době slyšet 16. března v Brně. Jak se vám koncert vydařil?
Vydařil se po všech stránkách. Myslím, že jsme se my i lidi dobře bavili. A o to tu přeci jde. Brňáci jsou skvělé publikum. Ještě jednou, díky všem.

Nechyběly ti už bicí a ta celková koncertní atmosféra?
Jo, chybělo mi to všechno. Hlavně kluci na pódiu a lidi, kteří se baví pod ním.

Jak v Brně vypadal váš repertoár? Došlo na nějaké změny, případně oprášili jste nějaký starý šlágr?
Repertoár byl stejný, jako na našem posledním tématickém koncertu v Praze. Písně byly sestaveny chronologicky z alb tak, jak jsme je vydávali. Jo, oprášili jsme i starší  písně. Teď si vzpomenu jen na Králové ulic, to je jedna z vůbec nejstarších věcí POST-IT.

Dočkají se vás i další příznivci z dalších koutů naší republiky?
Rádi bychom objeli celou  republiku, pakliže o to lidi a promotéři budou stát. Neradi hrajeme do prázdného sálu, kdyby to někoho jako zajímalo. (smích) Na podzim vyrazíme na malou šňůrku, ukázat se lidem na našich oblíbených místech napříč Čechy a Moravou.2.jpg

Skalní fanoušci asi vědí, že jste se přes zimu věnovali svým vedlejším aktivitám. Czenda s Kapínem odletěli do Indie, odkud posílali tak zvané Ozvěny. Ty jsi zase natáčel seriál Bekulinář, v němž navštěvuješ různé restaurace či hostince. Kde vůbec vznikl tenhle nápad?
S tím přišel Kapíno, náš Kubrick. Byl nadšenej z toho, jak mi chutná, když s klukama sedíme v hospodě před koncertem a neustále mi při jídle fandil. Kolikrát objednával ta jídla znovu a znovu, jak jsem se mu líbil. Párkrát se stalo, že i brečel, když jsem dojídal, protože to končí. No a pak ho napadlo, že by tento kulinářský zážitek mohli vidět i lidi v klidu doma, u televize či PC-MAC. Takto asi nějak vzniknul Bekulinář. Možná bych se na to radši zeptal Kapína, jak to vlastně bylo.

Kolik gurmánských epizod plánuješ?
789 dílů, pak umírám na rakovinu žaludku a konečníku zároveň.

Jaký jsi kuchař? Řekl bych, že si to v kuchyni užíváš.
Jo, mně samému moje jídlo chutná, takže si to užívám. Musím tedy podotknout, že moje manželka vaří skvostně. Pak nemám vypadat tak, jak vypadám… Malý, tlustý Jónský sloup.

3.jpgVraťme se ale k hudbě. Vaše poslední album s názvem Post-I-Noor vyšlo v roce 2009. Střádáte již materiál na novou placku?
Ano a už se těšíme, až to budeme moci znovu na fanoušky vybalit. Plán je konec roku 2011 nebo začátek roku 2012.

Opět ji dáte volně ke stažení na internet?
Uvidíme, možnosti tu jsou.

Kdo je u vás v kapele tím motorem, který přichází s nápady?
Czenda a Porne, Porne a Čenda, pak Kapíno. Ale já ne. Já o tom jenom mluvím, jak by to mohlo vypadat, ale nic ze mě nevypadne. Kluci to moje kecání naštěstí tolerují. Stejně věřím, že moje chvíle přijde. Nekecám. (smích)

Už jsme nakousli téma koncerty, ale ještě se zeptám - budete se účastnit i nějakých letních fesťáků?
Ano, budeme. Sledujte naše stránky www.post-it.cz, Facebook nebo profil na Bandzone (pozn.: http://bandzone.cz/postit).

Fungujete už přes deset let, přesto ještě nemáte žádný živák. O téhle možnosti jste zatím neuvažovali?
Uvažovali a nechte se překvapit, něco do budoucna chystáme.

Máš nějaké místo, klub či festival, kam se vracíš nejraději?
Je jich mnoho, nebudu jmenovat, abych na nějaké místo nezapomněl. Každopádně jsou na Moravě a v Čechách.

Co bys vzkázal fanouškům?
Že kluci z POST-IT jsou nejlepší, jsou přátelé, kamarádi a muzikanti v jednom, a proto jim zachovejte všichni přízeň a choďte na jejich koncerty. Nebo o nich alespoň hezky mluvte.

 

Poznámka: Rozhovor byl napsaný speciálně pro fanoušky POST-IT na sociální síti Facebook.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.post-it.cz