Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pogo na hradě aneb Tři sestry a přátelé na Veveří

5. 6. 2010

Letošní Gambrinus tour se nese v duchu oslav. Tři sestry slaví velké výročí, už 25 let! A k tomu se přidává i Doctor P.P., který slaví 15 let existence. Třetí koncert turné se konal nedaleko Brna, na nádvoří hradu Veveří.

V týdnu byly hlavní událostí povodně na Moravě. Nastaly obavy, aby vyšlo počasí. Nekonečné deště ustaly a nad Brnem svítilo slunce. Svatý Petr tak opět seslal velmi příznivé podmínky. Místo, kde se koncert odehrál, bylo opravdu kouzelné. Hrad Veveří patří mezi nejrozsáhlejší hradní areály u nás.

Celý večírek zahajoval Doctor P.P. Kapela odehrála svůj set promíchaný starými peckami i aktuálními písněmi z alba Rock'n'Roll Zombie. Že to téhle partě šlape, netřeba zmiňovat. Nechyběly tradiční choreografie, skvělé vyhrávky Hofíka na kytaru a perfektní hra Daniela Knotka na piáno. Petr Pečený sdělil, že vždy, když hraje v Brně, má kocovinu. Ale ani tak se nenechal vyvést z míry.

Obrazek

Na Veveří letos přijely i legendární E!E. V kompletní sestavě se opět držely hesla "nic novýho nerozjíždět". A vyplatilo se. Nádvoří už bylo značně zaplněné a pod pódiem se pořádně pogovalo. Éčka hrály jako o život a stejně jako Doctor P.P. přidávaly. Mimo jiné zahrály Míšu. Poté už přenechaly pódium pro hlavní hvězdu večera.

Obrazek

Samozřejmě, ta hlavní hvězda se jmenuje Tři sestry. Nový úvod koncertu se pomalu stává tradicí. Intro v duchu Lázniček a poté startovačka V pekle nebo v ráji. Z aktuálního alba, které nese název Lázničky, se v playlistu objevují ještě Pilsner Urquell, Stroj, Jako Sahula, smaženice Něco se musí stát, fotbalová FC Knajpa a Léto. Zazněly i staré pecky, jako Divný stavy, Lidojedi nebo Věci divnej spád maj. Fanánek byl ve velmi dobré náladě a společnost mu dělal právě Pilsner Urquell. Nechyběly ani oblíbené výstupy Supice, jako je DeDeRon nebo Venda.

Obrazek

Přestávkový program vyplnilo něžné trio MRD, které už jistě není třeba představovat. Vzpomínalo se na Františka Sahulu, zazněla směska jeho největších hitů a také píseň Životem podvedenej. Poté se soubor vrátil a spolu s Rosťou Cermanem zahráli Sovy v mazutu a Lepší časy. Závěr koncertu patřil hitům, jako je Mexiko, Zelená a Kovárna. V přídavcích něchyběl Expres do Bohnic a samozřejmě zazněla i Modlitba pro partu, od Vrány na doboru noc.

Obrazek

Následně mnoho lidí nádvoří opustilo. Udělali chybu. Na programu byla ještě skupina M.Z.H. Bohužel bez Jonyse a Semíra, zato ve formě. Oproti koncertům ze začátku roku, které se konaly v klubech, měli Hrbatí pozměněný playlist. V setu se objevila i naprostá rarita, jako pocta skupině Tři sestry. M.Z.H. zahráli píseň Když jí bylo 18, na kterou navazovala Namol pít ze Švédské trojky. Opravdu povedená kombinace. Skupinu navíc přišli podpořit i Fanánek, který bubnoval za výčepem, Bakča a Bořek, dostavil se i Vrána. Dáňovi pomáhal na bicí kolega z E!E Spejbl. Krásný závěr. A také krásný večírek, který Veveří dlouho nezažilo.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.trisestry.cz, www.doctorpp.cz, www.mzhpraha.cz