Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tradiční Buchlovské hudební léto zakončila skupina Tři sestry

21. 8. 2010

Letos se v Buchlovicích konal již 12. ročník Buchlovského hudebního léta. Na programu byli například Vypsaná fixa, Olympic, Anna K. nebo Mig 21. Tříměsíční maratón koncertů ukončily Tři sestry, které letos slaví 25 let, v rámci Gambrinus tour. Ovšem oslavující Sestry nepřijely samy. Jako předskokani se představili De Bill Heads a Doctor P.P.

ObrazekHlavní postavou celého večera byl bubeník Franta Vrána, který se ukázal už při výstupu "Debilů". S kladivem v ruce dělal trutnovské partě skvělou kulisu. De Bill Heads zahrály svůj set, který byl prosetý písničkami z nového alba Mockba Nostra. Frontman Honza Havlíček alias Milhouse si užíval potlesku, co to šlo a zahrál i svou instrumentálku na "mini klavír". Když byla "Buchlovice aréna", jak lídr amfiteátr nazval, ve varu, dostavily se starší pecky. Stejně tak se dostalo na sexy pohyby u písně Ryba se má a proběhl i Goro alá Rammstein.

Doctor P.P., který mimochodem také letos slaví, má o deset let méně než Sestry, začal výstup novým intrem i novým nástupem na pódium. Poté spustil svůj rokenrol okořeněný o skvělé taneční kreace. Samozřejmě se hrálo hodně písní z posledního alba Rock'n'Roll Zombie a vzpomnělo se i na Františka Sahulu. O něm se zpívá v písni Temelín. Výkony Petra Pečeného jsou ohromné,  je vidět, že si koncertování užívá.

Když se rozeznělo tajuplné intro, "aréna" už byla plná. Koncerty v Buchlovicích patří k nejlepším a vždy je to znát i na návštěvnosti. Tři sestry se do toho pustily po hlavě a jakoObrazek první zazněla píseň V pekle nebo v ráji. Lou Fanánek Hagen si přivezl letní účes a také ukázal všem stěžovatelům, že většinu textů umí a na fanoušky se tím pádem dívá. Stěžovat se nedá ani na zvuk koncertu, bylo všemu krásně rozumět. Přestávka opět patřila triu MRD, které také vzpomíná na Fratiška Sahulu, velmi nabitou směskou. Poté se znovu ukázal Franta Vrána v podkolenkách, když například zkoušel svůj mikrofon. Fanoušci se dočkali i milované Supice a jejího DeDeRonu. Na závěr nechyběly přídavky složené z hitů a po uzavírací Modlitbě pro partu se dostalo i na popěvek Muzikanti, co děláte. Buchlovice mohou být spokojené, stejně jako kapela, která pokračuje v obávaném trojáku směrem do Hořepníku.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.debillheads.cz, www.trisestry.cz