Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři sestry zahrály v Buchlovicích a předvedly nevídané Drei Schwester Buntes!

18. 8. 2012

Legendární Tři sestry jsou již podesáté v řadě na velkém letním Gambrinus tour, které se letos nese ve znamení zářivých barev, pestrých kostýmů a okázalé show. V doslova nabitém rozpisu plném open-air areálů samozřejmě nesměl chybět ani zámecký amfiteátr v Buchlovicích.

01.jpg

Sám frontman Lou Fanánek Hagen před dlouhou koncertní šňůrou prohlásil: "Vrcholem sezóny Tří sester je bezesporu letní G tour. Pro letošní rok jsme se rozhodli oživit pódiovou prezentaci kostýmy, převážně evokujícími éru hippies. Jak říkal kdysi bývalý pan prezident o "blbé náladě", tak situace se od data památného výroku nezměnila, pokud ano, k horšímu. A proto jsme se rozhodli, že naše koncerty musí být po všech stránkách pestré a zábavné, abychom my na pódiu i naši milí fanoušci pod pódiem prožili dvě hodiny naprosto bezstarostné jízdy. Tudíž mě bude celé léto vidět na akcích Tří sester v růžové uniformě Ringo Starra, známé z obalu Sgt. Peppera." A svá slova mistr dodržel. Ale pojďme pěkně popořadě.

02.jpg

Jak je známo, Tři sestry nikdy nevyjíždí po městech českých a moravských samotné, což platilo i v případě Buchlovic. Jako první se na pódiu objevila turnovská parta De Bill Heads. Pánové předvedli to nejlepší ze své tvorby, včetně novějších písní ze zatím posledního alba s názvem Mockba Nostra. Po "Debilních hlavách" ukázala své umění parta okolo zpívajícího právníka Petra Pečeného, která si říká Doctor P.P. Jak Petr Pečený v květnu avizoval, kapela připravuje nové CD a tak v Buchlovicích zazněla i úplná novinka, jakožto taková malá ochutnávka. Zřejmě se máme nač těšit. Doctorovi to šlape skvěle a určitě není třeba zmiňovat, že nechyběly ani tradiční vtipné taneční choreografie, dokonce obohacené o nové prvky. Sérii předkapel ukončili příbramští pankáči z kapely E!E, kterým po dlouhých šesti letech vyšla další řadová deska s jasným názvem 2012. O silné a chytlavé písně není na "Dvanáctce" nouze, což potvrzují i v koncertním playlistu zařazené novinky Vesmír nebo Deprese.

03.jpg

Po úvodních "předkrmech" přišel na řadu chod hlavní, kterým bezesporu byly Tři sestry. Jak jste se mohli dočíst už v úvodu reportáže, celá kapela během léta vystupuje v unikátních kostýmech. Kromě Fanánka, připomínajícího Ringo Starra, můžete vidět například Ing. Magora laděného do reagge stylu, Supici coby Janis Joplin a nebo Frantu Vránu v elegantních plavkách z filmu Rozmarné léto. Některý z "ohozů" může být navíc i váš, jelikož Tři sestry se rozhodly uspořádat charitativní dražby svých unikátních kostýmů. Postupně na svých stránkách nabízejí každý týden jeden kus, který si můžete vydražit. Následně budou získané peníze vloženy do dobročinného fondu "Tři sestry pomáhají" zřízeném u Nadace Via a poté přidány na provoz Babyboxu v benešovské nemocnici. Slavnostní vyhlášení připadne na 7. 9. v rámci koncertu v Praze - Vestci, kam budou výherci pozváni a budou čestnými VIP hosty. Ale zpět k buchlovickému koncertu.

04.jpg

I letos se Sestry předvedly a přivezly perfektní program, který je doladěný ve všech směrech. Do playlistu zařadily unikátní kousky ze starých alb, což znamená, že dlouholeté fanoušky určitě potěšily písničky jako Bába, Vodník, Krabička a nebo Bylo mi blbě. Během posledně jmenované pecky navíc došlo k netradiční výměně nástrojů, ze Zdenála se najednou stal baskytarista a z Ing. Magora kytarista. Neoprašovaly se ale jen staré věci, kdepak. Tři sestry dál tvoří také písně nové, což dokázaly interpretací naprosté novinky, která nese název Kalhotky ze Lhotky. Píseň by se měla, společně s již dalšími známými novinkami Školka a Viktojka, objevit na novém hudebním nosiči. K tomu všemu kapela "přimíchala" notoricky známé hitovky, bez kterých by koncert nebyl koncertem a vzešel z toho opravdu nevšední zážitek. Mimochodem, přestávkový program patřil jako vždy triu MRD, které je tvořené Mafunou, Rosťou Cermanem a Dáňou Králem, jehož úkolem je hlasitě vzpomenout na Františka Sahulu. I tohle se podařilo na výbornou.

Konec veselého Gambrinus tour je naplánovaný na 8. září, kdy "Soubor kreténů" zavítá do Klatov. Poté už bude vše směřovat k podzimnímu halovému turné, na kterém se tentokrát Tři sestry spojí s kapelou Wohnout.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: www.trisestry.cz