Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Buchlovicích bylo živo

23. 8. 2008

Při vyslovení názvu obce Buchlovice se mnohým vybaví především její známé památky, hrad Buchlov a zámek Buchlovice s parkem. Ale mě už se také vybaví zámecký amfiteátr, kde se v pátek 22.8. konal koncert kapely Tři sestry. Opět jsem se ujistil, jakou energii soubor vyzařuje.

Obrazek

I když se tenhle koncert křížil s automobilovým závodem Barum rally ve Zlíně, tak určitě stálo za to ho navštívit. Do Buchlovic jsem přijel už kolem šesté hodiny a musel čekat, než se začne pouštět do areálu. Aspoň jsem si prošel celou obec a poznal její krásu. Pouštět se stejně začalo později, tak jsem se nenudil.

Zámecký amfiteátr je malý, docela útulný, má své kouzlo. Už hned na začátku byl skoro plný a všichni čekali, než se pódium nachystá a přijde Záviš, který nahradil Jardu Uhlíře a dělal Sestrám předskokana. Jeho písně plné prasárniček a sprostých slov měli něco do sebe a určitě nahodily dobrou náladu. Hrál co to dalo a hlavně bych pochválil jeho hru na "rozladěnou" kytaru. Záviš se rozloučil písní s vojenskou tématikou Já na vojnu nepudu a nastalo čekání, než se spustí Vlachovka.

Čekání naštěstí netrvalo dlouho a už byly na pódiu Tři sestry. Pěkně to odsýpalo: Ztráta imunity, Hrábě, Angelo mutuje, Plesový ráno. Staré, dobré, známé písně střídaly ty novější a soubor se do všeho pouštěl poctivě. Nechyběly tradiční srandičky v podání Fanánka nebo Vrány. Čas plynul a na Pijánovku se na pódiu objevil Rosťa Cerman a také poručík Mafuna. Poté nastala pauza, kterou vyplnil Fanánek se svými písničkami ze sólového alba Jevany. Na basu hrál Dáňa Deluxe Král z M.Z.H. Zazněly čtyři písně: Boleslav, Taliban, Tuica a Jaj, ty kokot. No a série písní s Rosťou Cermanem pokračovala. To Fanánek vzpomněl na Františka Sahulu písní Sovy v mazutu. Následovaly další a další písničky. Aidu Fanánek věnoval Báře Špotákové, která získala zlatou medaili na olympiádě v Pekingu a bude jí psát oslavnou píseň. Na konec zazněl Život je takovej, Kovárna a kapela se rozloučila. Ovšem buchlovické publikum se nedalo a zavolalo si soubor zpět na pódium. A to dokonce třikrát. Celý večer tak Sestry zakončily písní Muzikanti co děláte.

Koncert všechny bavil. Tři sestry i publikum. Na souboru je vidět obrovská pohoda a energie, kterou předává dál. Už teď se těším na podzimní tour Sester s Divokým Billem, na které nás Fanánek všechny pozval do nedalekého Zlína.

 

Autor: Jakub Malovaný

Foto: Archív