Jdi na obsah Jdi na menu
 


Finále

12. 12. 2008

Pravidla soutěže:

Celá anketní hra začala v srpnu 2008. Každý návštěvník webu měl k dispozici nominační formulář, který mohl vyplnit a odeslat do naší redakce. Na výběr měl několik interpretů a mohl si vybrat pět různých písní. Také mohl různě kombinovat. Okamžitě začaly chodit nominace a ihned po mém přečtení formuláře byl dotyčný zveřejněn v sekci Ankety a soutěže. Za tři týdny došlo asi 43 nominací a jen jedna byla neplatná, protože nesplnila požadavky. Přišlé hlasy se sečetly a vznikla finálová tabulka, která čítá 11 písní.

Finále:

11 písní začalo svůj boj v září. Původně se to celé mělo ukončit už 27. 9., ale nakonec se anketa, kvůli několika důvodům, ponechala až do 12. 12. O to víc to bylo napínavé.

Nominační kolo ovládl Protestsong (Landa), ale celkově skončil až třetí. Druhá Jó, ulice (Landa) dokonce až čtvrtá. Sbírka zvadlejch růží (Wanastowi vjecy) obsadila páté místo. Původně byla třetí. Prostě favorité, kteří ovládli první kolo, klopýtli.

Finále se tak hned na začátku stalo duelem mezi písněmi Stíny na duši (Sahula) a Život je takovej (Tři sestry). Vše nakonec o prsa vyhrál Život je takovej. Rozdíl byl pouze o tři body. Třetí příčku obsadil, již výše zmíněný, Protestsong od Daniela Landy. To jsou vaše oblíbené písničky!

Tabulka s konečným pořadím:

1. místo - Život je takovej (Tři sestry) - 48 hlasů

2. místo - Stíny na duši (Sahula) - 45 hlasů

3. místo - Protestsong (Landa) - 20 hlasů

4. místo - Jó, ulice (Landa) - 6 hlasů

5. místo - Sbírka zvadlejch růží (Wanastowi vjecy) - 5 hlasů

6. místo - Šrouby do hlavy (Lucie) - 3 hlasy

7. místo - Blaničtí, Vltava (obě Landa), Černí andělé (Lucie) - 2 hlasy

8. místo - Touha (Landa) - 1 hlas

9. místo - Pozdrav z fronty - 0 hlasů

(celkem se finálového kola zůčastnilo 134 hlasujících)

Speciálně zdravím Doda, který se také aktivně zapojil do soutěže.